Wedstrijdverslag Heren A – 19 november 2015

Wedstrijdverslag Heren A – 19 november 2015

 

Op donderdag 19 november gingen we op pad naar de mooie veste in Borne voor een avondje spektakel van de bovenste plank.

Het team bestond die avond uit de Daarlerveners: Rene Geerligs, Dirkjan Karsten, Wichard Dam, Jan ter Brake, Harmen Berkhof. Daarbij hebben we nog twee personen die over de grens van ons mooie dorpje Daarlerveen wonen, genaamd: Mark de Lange en Norman Weenk.

Aangekomen in Borne zagen we een gloednieuwe sporthal dus dat beloofde een mooie avond te worden.

Na het bewonderen van de mooie kleedkamer begonnen we aan onze zeer ontspannen warming up.

Onze eerste wedstrijd was tegen koploper de Combinatie HR1 uit Almelo, we begonnen de eerste set met Wichard Dam alles wissel.

De eerste set ging nek aan nek, maar tegen het einde van de set trokken wij deze eerste set alsnog naar ons toe met een eindstand van 26-25. Zwaar bevochten maar die eerste 2 punten hadden we binnen.

De tweede set kwam onze Wichard Dam in het veld voor Jan ter Brake. We moesten wennen aan elkaar dus we kwamen een aantal punten achter te staan. We maakten fouten in de opslag wat ons de hele avond tegen zat; dus trainer Han Schelfhorst maakt ons even duidelijk: doe hier maar wat aan. We hebben had gevochten maar helaas liep het niet zoals we gehoopt hadden. We hebben er alles aan gedaan, met nog wat mooie reddingen maar het geluk was niet aan onze zijde, de eindstand was 33-22 voor de Combinatie. Eindstand 2-2.

Hierna konden we even op adem komen onder het genot van een bakje koffie en colaatje. Ook hebben we met veel plezier gekeken naar de andere wedstrijden die fanatiek gespeeld werden.

Na 40 minuten rust mochten wij het veld weer op.

Onze tegenstander SVH VC HR 1 uit Hellendoorn was onze volgende tegenstander. Deze staan in de ranglijst onderaan, dus we dachten:’ dat doen we even’.

De eerste set begon Dirkjan Karsten aan de kant, die zag het aan hoe moeilijk wij het kregen tegen SVH. Er ging helaas van alles fout, waar we allemaal enorm van baalden.

Wij hebben een heel eind achter gestaan, maar we gaven als team niet op. We bleven vechten waardoor we de set op het nippertje naar binnen hebben gesleept.

Na een snelle wissel van kant en elkaar even flink toegesproken te hebben begonnen we aan de tweede set waar Rene Geerligs had plaats gemaakt voor Dirkjan Karsten.

In de tweede set verliep de samenwerking een stuk beter. We kwamen niet achter te staan in de set waardoor de druk ook minder was. Uiteindelijk wisten we de set makkelijk te pakken met 31-23

Eindstand 4-0.

Na de wedstrijd was het eerst een frisse douche om daarna met z’n allen wat te drinken in de kantine. Onder het genot van een lekker Twents bokbiertje hebben we de wedstrijden nog even doorgesproken.

Maar daar bleef het niet bij want we hadden trek gekregen van onze topsportprestatie dus moesten er nog frikandellen en bitterballen bij komen.

Met 6 punten in de pocket konden we met een goed gevoel terug naar huis. Was weer een mooi avondje volleybal in Borne.

Groeten Harmen Berkhof

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.