Heren 1 Regiokampioen Nevobo Recreanten regio Oost!

Tijdens de recreantencompetitie is HR1 op de derde plek geëindigd. Op zich een mooie prestatie maar net niet genoeg om zich te plaatsen voor de Regiokampioenschappen in Aalten. Echter door het uitvallen van “De Combinatie” mochten ze toch deelnemen.

De regiokampioenschappen bieden kans op deelname aan de Nationale kampioenschappen in Utrecht op 8 september. De beste 3 teams gaan door, dus eindigen bij de 1e 3 was de doelstelling van de dag.

Om 10.00 uur begon de eerste wedstrijd tegen WIK Enschede. Een team dat ze in de competitie ook regelmatig tegen komen en een erg lastige tegenstander is. Maar wonderwel eindigde deze in een 1-1 gelijk spel. Ook de tweede wedstrijd tegen Skopein/Wivoc HR 2 werd na een zeer moeizame 1e set met 1-1 afgesloten.

Bij de start van de 3e wedstrijd lagen nog alle mogelijkheden open. De punten van alle teams lagen dicht bij elkaar, er moest sowieso 1 set gewonnen worden om door te gaan. Maar wat eigenlijk niemand had kunnen denken (of had durven dromen) werd de 1e set dik gewonnen door ontzettend mooi rustig spel en goed geplaatste ballen. Vooral Henri Kolkman beleefde een topwedstrijd en wist bal na bal achter de verdediging van Aktief IJzerlo HR 2 aan de grond te krijgen.

Toen de 2e set was gevorderd tot een 20-14 werd er door coach Vincent (helaas geblesseerd, maar een bewezen topcoach) een Time-Out aangevraagd. Verbaasd over het moment van de timeout begeven de spelers zich naar de coach. “Beseffen jullie wel dat winst van deze set betekent dat je kampioen wordt?!?” sprak hij zijn mannen toe. “Hou je mooie spel vast en pak die overwinning!”

En dat gebeurde! En wat aan het begin van de ochtend onmogelijk leek werd die dag bewaarheid: Daarlerveen HR1 is regiokampioen Nevobo Oost! En dus mogen ze naar de Nationale kampioenschappen op 8 september in Utrecht.

Dat werdt natuurlijk uitbundig gevierd! De vereniging is ook erg trots op dit resultaat en kijkt reikhalzend uit naar 8 september!